Huren van de camper

Huren van de camper

De camper waar het hier over gaat is de Hymermobil B544, 2.8 Turbo diesel. Van het bekende en oerdegelijke merk HYMER dus.
Deze camper weegt leeg cá 2800kg en mag tot 3500 kg geladen worden om nog steeds met een B rijbewijs te mogen rijden. Hoewel de kans erg klein is dat je wordt aangehouden, ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je niet boven het toegestane gewicht de camper hebt beladen.

Milieuzones in grote steden
Let op: Onze camper heeft geen milieu sticker en komt hier vanwege het bouwjaar ook niet voor in aanmerking. Concreet betekent dit dat je met de camper dus niet in de steden mag komen waar een milieuzone van toepassing is. Bekeuringen kunnen fors oplopen als je dit toch doet. Het is dus verstandig om goed te onderzoeken in welke steden milieuzones van toepassing zijn. Meestal betreft dit dan de binnenstad van grote steden. De vraag is sowieso of je wel met een grote camper de binnenstad in wilt….

Lengtematen camper

 • Hoogte: 285 (onbeladen)
 • Breedte: 224 zonder buitenspiegels
 • Breedte: 260 met buitenspiegels
 • Lengte: 599 zonder fietsdrager
 • Lengte: 634 ingeklapte fietsdrager
 • Lengte: 665 uitgeklapte fietsdrager

Inrichting van de camper
De camper is van vele gemakken voorzien en kan met recht een luxe camper genoemd worden. Om je een indruk te geven van wat er allemaal in zit vind je hieronder een opsomming van de belangrijkste faciliteiten:

 • 2 draaibare pilootstoelen in het chauffeursgedeelte
 • 4 stoelen rond een tafel, allen met gordels!
 • 4 tuinstoelen en buitentafeltje
 • 2, 2-persoons slaapplaatsen en 1, 1 persoons slaapplaats. De kussens zijn echt stevig. Goed slapen dus!
 • 220V aansluiting
 • 12V / 220V Flatscreen TV
 • Video streaming box met honderden films voor oud en jong
 • Gasboiler en hete luchtverwarming
 • Keukenblok met 3 pits gasstel
 • Koelkast op gas en/of elektrisch (12V / 220V)
 • Douche en toilet cabine
 • Enorm veel kastruimte
 • Vaste zonnepaneel, goed voor 90W
 • Stuurbekrachtiging
 • Achteruitrijd camera
 • Luifel
 • Navulbare LPG gasfles
 • 100 liter schoonwater tank
 • 100 liter afvalwater tank
 • Fietsdrager voor twee fietsen (gezamenlijk gewicht maximaal 50kg)
 • Brandblusser
 • Autoradio met CD, USB MP3 speler en bluetooth communicatie
 • Een gecertificeerde klasse 2 inbraak alarmsysteem
 • Ingebouwd kluisje
 • Ingebouwde GPS tracker zodat bij diefstal de camper snel traceerbaar is
 • Alle ramen hebben dubbele beglazing en een ingebouwd rolhorsysteem en een ingebouwd rolblindering systeem

Verder is er een volledige inventaris aan keukengerij aanwezig voor 6 personen. Download HIER de detail informatie over de aanwezig camperinventaris.

Leuk dat je interesse hebt om onze camper te huren. We hopen dat je er net zoveel plezier aan gaat beleven als wij dat doen. Voordat je echter besluit om de camper daadwerkelijk te reserveren, willen wij graag dat je even goed bij de belangrijkste huurvoorwaarden stilstaat. 
 1. Het verhuren van de camper is voor ons geen bedrijfsmatige aangelegenheid. Het is puur om wat extra inkomsten te krijgen om uberhaupt een camper te kunnen financieren. We verhuren deze camper ook alleen maar aan vrienden of mensen die wij kennen. Bijvoorbeeld mensen uit onze kerk of van medewerkers die wij voldoende kennen vanuit ons werk. Ook is de camper maar voor een aantal maanden in het jaar beschikbaar (zeg maar vanaf april t/m oktober)
 2. Omdat het verhuren van de camper voor ons geen bedrijfsmatige aangelegenheid is, betekent dit o.a dat we ook maar één camper verhuren. Wij doen er alles aan om de camper in een goede staat te houden. (jaarlijkse APK en directe reparatie). Toch bestaat het risico dat tijdens de verhuur aan een huurder, de camper zodanig beschadigd of defect raakt, dat deze niet op korte termijn gerepareerd kan worden. Dit zou kunnen betekenen dat jij als huurder, die de camper op een later tijdstip hebt gereserveerd, onverhoopt geen gebruik kan maken van de camper. Dit vinden wij heel vervelend, maar is echt een situatie van overmacht. Als zo’n situatie van overmacht zich voordoet, kan er op grond van een eerder toegekende reservering, geen enkele aanspraak worden gedaan op de verhuurder. Na overleg wordt bekeken of de reservering wordt gewijzigd of definitief wordt geannuleerd. Uiteraard worden de reserveringskosten in dat geval volledig teruggestort.
 3. Als particulier kunnen wij onmogelijk alle ongeval risico’s afdekken. Althans, niet tegen de huurprijs die wij hanteren. Daarom willen wij de camper alleen verhuren aan mensen die voldoende rijervaring hebben. Dit betekent dat de chauffeur minimaal 10 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs en aantoonbare ervaring heeft met het rijden met grote voertuigen. Het besturen van een camper van 6 meter is toch echt iets anders dan een gewone auto. Dat geeft ons de geruststelling dat we de camper veilig kunnen uitbesteden. Maar misschien is nog wel het belangrijkste dat je als bestuurder een zelfverzekerde instelling hebt en weet dat je zo’n vervoermiddel kan besturen. Wij willen dan ook vooraf van je weten of je rijervaring hebt met zulke grote voertuigen. Overigens mag je deze camper rijden met een B rijbewijs.
 4. Voor sommigen is de volgende voorwaarde die we hier noemen misschien een beetje vreemd. Wij willen deze camper namelijk alleen verhuren aan christenen. Dit heeft er mee te maken dat wij een moreel appél willen doen op iemands christelijke levenswandel. We doen namelijk een groot beroep op vertrouwen als wij deze camper verhuren. We zijn immers geen bedrijf die misbruik en onzorgvuldigheid als het ware in de huurprijs incalculeert. Dit betekent dat wij echt op je eerlijkheid moeten kunnen rekenen. Dat je betrouwbaar bent en als christen een voorbeeld wilt zijn, in woord en daad. Wat houdt dit dan in de praktijk bijvoorbeeld in: dat je als een goed rentmeester met de spullen van een ander omgaat, dat als je dingen kapot maakt of verliest je dit meldt, dat je je aan de snelheidsregels houdt en dat je niet met drank op achter het stuur gaat etcetera. Vanuit onze christelijke visie op relaties verhuren we de camper niet aan ongehuwde stelletjes die samen met onze camper op vakantie willen gaan.
 5. Wij houden van fris en schoonheid. Er mag dus niet gerookt worden in de camper.
 6. Ook zijn huisdieren niet toegestaan.
 7. Wij zijn niet voor de kosten van snelheidsovertredingen of andere strafbare feiten aansprakelijk.
 8. De camper wordt niet verhuurd in de winterperiode (november tot maart).
 9. Er mogen, naast de chauffeur en bijrijder, 4 extra personen in de camper mee reizen. In het woongedeelte zijn hiervoor 4 stoelen speciaal uitgerust met autogordels.
 10. De camper mag gedurende de verhuurperiode niet door een andere gebruiker bestuurd worden, dan door degene met wie de huurovereenkomst is afgesloten.
 11. De camper mag ook niet door de huurder worden doorverhuurd en / of uitgeleend worden aan derden.
 12. Na gebruik moet de camper weer netjes en bezemschoon ingeleverd worden
 13. Als je de camper huurt, stem je in met de voorwaarden zoals deze beschreven staan in de huurbepalingen en de huurovereenkomst.

De huurovereenkomst kun je HIER downloaden.

Als je een camper huurt is een goede verzekering erg belangrijk. Als eigenaar heb ik een hele goede camperverzekering afgesloten bij de grootste Nederlandse Camperorganisatie, het NKC. Omdat deze organisatie gespecialiseerd is in alles wat met campers te maken heeft en gaat voor de belangen voor de camperaars, kunnen zij als geen ander de best mogelijke zorg geven als er iets aan de hand is. Dit wordt dan ook zichtbaar in de hoge klantwaardering: Ruim 93% van de schadeafhandeling wordt beoordeeld met Uitstekend tot Goed. Een geruststellend gevoel.
 
Als eigenaar van de camper kan ik aanspraak doen op deze verzekering. Als huurder kun je dit niet. Nu heeft het NKC de mogelijkheid geboden dat een huurder van de camper, door middel van een aanvullende premie, ‘mee kan liften’ op de camperverzekering van de eigenaar. Omdat er steeds meer campers op de weg zijn en de schadeclaims daardoor toenemen is de premie hoger dan bij een gewone auto. Het is niet mogelijk om zelf een verzekering voor de gehuurde camper af te sluiten. Huren van deze camper betekent dan ook dat voor de periode dat je de camper huurt, deze aanvullende premie in de eindafrekening wordt meegenomen. De premie is €3,50 per dag.
 
Wat is verzekerd?
De camper is door de verhuurder voor de volgende zaken verzekerd binnen Europa en de landen rond de middellandse zee.
 1. De camper is WA verzekerd. Schade die U met deze camper maakt aan andere voertuigen, door uw schuld, is verzekerd, met een eigen risico van €750,-
  2. Er is een beperkt casco verzekering afgesloten. Dat betekent dat de camper verzekerd is tegen schade aan of verlies van de camper door brand, ontploffing, zelfontbranding en blikseminslag, diefstal, poging tot diefstal, inbraak. Ook wordt uitkering verleend voor schade aan de kampeerauto, ontstaan gedurende de tijd dat de kampeerauto was ontvreemd.
 2. Een beperkt casco verzekering dekt niet eventuele aanrijdingschade. Die komen volledig voor rekening van de huurder tenzij de aanrijding verhaalt kan worden op de verzekering van de tegenpartij die de aanrijding heeft veroorzaakt.
 3. Schade of verlies door diefstal, joyriding of vermissing is uitsluitend gedekt als de kampeerauto deugdelijk afgesloten was en de sleutels zich niet in de kampeerauto bevonden en de camperbeveiliging is ingesteld
 4. Als er aanspraak gedaan wordt op de beperkte casco verzekering is er altijd een eigen risico van €750,-
 5. In alle andere gevallen is de huurder aansprakelijk voor alle schade welke gedurende de huurtijd aan de camper met toebehoren mocht worden toegebracht en daaruit voortvloeiende gevolgschade, al dan niet met schuld van de huurder en ongeacht of dit in of buiten overmacht heeft plaatsgevonden. Hier vallen technische problemen als gevolg van normaal gebruik van de camper niet onder. Schade- en herstelkosten als gevolg van ondeugdelijk gebruik zijn voor rekening van de huurder.
 6. Er is een inzittenden verzekering afgesloten voor maximaal 4 personen.
 7. De inboedel is tot €3000,-verzekerd.

Pechhulp
Kan je camper niet meer rijden? Dan heb je recht op (pech)hulpverlening in binnen- en buitenland. Zelfs in je woonplaats krijg je hulp!

De hulpverlening in Nederland:
 • Vervoer van het beschadigde voertuig naar elk gewenst adres in Nederland
 • Vervoer van de bestuurder en de eventuele passagier(s)
In het buitenland:
 • Vervoer naar de eindbestemming of repatriëring van de inzittenden
 • Huur van een vervangend motorrijtuig
 • Ter beschikking stellen van een (vervangende) bestuurder
 • Verzenden van onderdelen

Het is niet toegestaan een reis te maken met de camper buiten de grenzen van het Europees dekkinsggebied ivm de verzekering. Klik HIER voor het overzicht.

Mocht zich onverhoopt een ongeval voordoen, of om een andere reden de camper onbestuurbaar zijn, dan verwachten wij dat je als huurder alles in het werk stelt dat de schade afhandeling op locatie en eventuele repatriëring, ordelijk wordt afgehandeld volgens de bepalingen zoals beschreven in de NKC-voorwaarden.

Je kunt de algemene NKC-campervoorwaarden HIER downloaden
Je kunt de bijzondere NKC-campervoorwaarden HIER downloaden
Je kunt HIER het stappenplan downloaden wat je moet doen bij pech of ongeval

In de camper is een GPS tracker ingebouwd zodat de camper bij eventuele diefstal snel traceerbaar is.

Wij hanteren de volgende huurprijzen. En die zijn eigenlijk verrassend simpel. We maken geen onderscheid tussen hoog seizoen, midden seizoen of laag seizoen. De prijs is het hele jaar hetzelfde, namelijk GOEDKOOP. Hieronder hebben we de kosten even opgesomd.

 • We hanteren een vaste prijs, te weten €60- per nacht, met een minimum van 3 aaneensluitende nachten. 
 • De huurperiode gaat in vanaf 15.00 uur (of zoveel eerder als met de verhuurder is overeengekomen) tot 10.00 uur op de dag van terugkomst (of zoveel later als met de verhuurder is overeengekomen). Voorbeeld: je huurt de camper vanaf 3 juni om 15.00 uur en brengt hem terug 13 juni 10.00 uur. Je hebt de camper dan voor 10 nachten gehuurd.
 • Als de gehuurde camper niet voor het verstrijken van de overeengekomen huurperiode weer is afgeleverd, is de huurder aan de verhuurder, voor ieder uur dat de camper te laat wordt terug gebracht, een boete van €60,- per uur verschuldigd. Probeer dit aub te voorkomen, zeker als de camper aansluitend aan uw huurperiode door iemand anders wordt gehuurd.
 • Je betaalt een kilometervergoeding van €0,10 cent per km. Per huurdag krijg je 25 kostenvrije kilometers.
 • De brandstof (diesel) betaal je uiteraard zelf. De camper rijdt gemiddeld 1:10 (bij 100 km per uur op vlakke wegen)
 • Je krijgt de camper mee met een volle tank diesel. We verwachten dat je hem ook weer inlevert met volle tank!
 • In de camper zit een gasfles voor huishoudelijk gebruik. Als het gas alleen gebruikt wordt voor de koelkast en het koken, dan wordt €0.50 per dag in rekening gebracht. Voor de dagen dat het gas ook gebruikt wordt voor de heetwatervoorziening en / of de kachel, dan wordt €1,- per dag in rekening gebracht.
 • Voordat je vertrekt kun je bij ons biologisch afbreekbare toiletvulling kopen voor het chemisch toilet. 50ml (=1 streepje) kost €0,75-. Met cá 150ml kun je het toilet 3-4 dagen gebruiken.
 • Zie onder het tabblad ‘Camperverzekering’ de bijkomende kosten om de camper tijdens de huurperiode goed verzekerd te hebben.

Om een idee te krijgen hoe hoog de kosten ongeveer zijn als je met de camper op vakantie gaat, kun je een excelbestand gebruiken. Je hoeft alleen de grijze cellen in te vullen. Hij rekent dan zelf de totale kosten uit. Je kunt het bestand HIER downloaden.

Voordat je een reservering doet moet je je goed ingelezen hebben op de informatie op deze pagina. Wij gaan er dan ook vanuit dat je volledig instemt met wat daar beschreven staat.

Klik HIER om naar de reserveringspagina te gaan.